Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να κλείσουν το Ορμούζ και την Ερυθρά Θάλασσα

Published

on

Ο Ντόναλντ Τράμπ λέει ότι το τέλος του πολέμου μπορεί να έρθει πολύ  σύντομα, την ίδια ώρα όμως οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να αποκλείσουν το εμπόριο και από τα Στενά του Ορμουζ αλλά και από την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι φρουροί απείλησαν σήμερα πως αν συνεχιστεί ο ναυτικός αποκλεισμός από αμερικανικά πλοία σε βάρος των ιρανικών, αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση της εκεχειρίας και θα αποκλείσουν το θαλάσσιο εμπόριο και στη θάλασσα του Ομάν.

Στην ουσία οι Ιρανοί λένε ότι δε θα βγαίνουν πλοία ούτε από τα άλλα λιμάνια του Κόλπου.  Εφόσον δεν βγαίνουμε εμείς, δεν θα βγαίνει κανείς. Απείλησαν όμως ότι θα εμποδίσουν και το εμπόριο από την Ερυθρά Θάλασσα.

Πρακτικά δεν θα κινείται τίποτα, ούτε στη θάλασσα του Ομάν, ούτε στα Στενά του Ορμούζ, ούτε στην άλλη πλευρά του Κόλπου του Αραβικού Κόλπου από τη πλευρά της Υεμένης.

Advertisement

Πως μπορεί όμως το Ιράν να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με το ναυτικό του βυθισμένο ενώ δεν συνορεύει με την Ερυθρά Θάλασσα; Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα καυχιέται ότι έχει οι ΗΠΑ έχουν βυθίσει πάνω από 150 πολεμικά σκάφη του Ιράν.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι τρόποι που μπορεί να αξιοποιήσει η Τεχεράνη. Ο ένας είναι μικρές, ειδικά εκπαιδευμένες και ευέλικτες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης της Θάλασσας που θα μπορούν να εγκλωβίζουν με νάρκες τα πλοία που πάνε προς την Ερυθρά Θάλασσα. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ενεργοποίηση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στον κόλπο του Άντεν.

Ωστόσο διαφαίνεται κάποια διπλωματική διέξοδος, καθώς η θετική είδηση της ημέρας είναι ότι  έχουμε έμμεσες επαφές Ιρανών και Αμερικανών με τη διαμεσολάβηση του Πακιστάν ενώ από το μέτωπο του Λιβάνου έρχονται θετικές διαρροές για μια εκεχειρία που θα διευκολύνει τη συνάντηση των Αμερικανών με τους Ιρανούς.

Τέλος, έχει φτάσει στο Ιράν ο ισχυρός άνδρας του πακιστανικού στρατού, ο στρατηγός Ασίμ Μουνίρ, ο οποίος μεταφέρει μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα τα βλέμματα αυτές τις ώρες είναι στραμμένα στην Τεχεράνη.

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο