ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση της Κομισιόν για τις καταγγελίες της Λάουρας Κοβέσι, ζήτησε ο Ν. Φαραντούρης
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλας Φαραντούρης, μετά τη χθεσινή συνέντευξη στο Politico, της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η πιο απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σημειώθηκε στην Ελλάδα», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «οι δηλώσεις αυτές εγείρουν έντονη ανησυχία για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την αποτελεσματική προστασία του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, οι πεπερασμένοι πόροι του οποίου πρέπει να πιάνουν τόπο, ιδίως σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν περικοπές σε κρίσιμους τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας και η Συνοχή».
Επίσης, υπογραμμίζει ότι «η διασφάλιση της ασφαλούς, πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποτελεί νομική και θεσμική υποχρέωση κάθε συμμετέχοντος κράτους μέλους», ενώ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει «επίσημα θέση σχετικά με τις καταγγελίες της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως για απόπειρες εκφοβισμού και παρακώλυσης του έργου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» και να προβεί σε «συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης, ανεμπόδιστη και ασφαλής συνεργασία των κρατών μελών με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», «για την θωράκιση της ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών ανακριτικών αρχών», καθώς επίσης « και να εγγυηθεί ότι οι καταγγελίες για απάτες που αφορούν ευρωπαϊκά κονδύλια θα διερευνώνται, χωρίς πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις».
Σε δηλώσεις του σήμερα στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ανέφερε, «παλεύουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερους πόρους σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις στο Συμβούλιο προχωρούν σε περικοπές. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και κάθε κράτους μέλους και κάθε πολίτη τα χρήματα να πιάνουν τόπο και όχι να διασπαθίζονται σε παράνομες δραστηριότητες και αδιαφανείς δραστηριότητες. Απειλές και εκφοβισμός των ανακριτικών και ελεγκτικών Αρχών δεν μπορεί να γίνει ανεκτός».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΒΟΛΟΣ2 ώρες agoΤροχαίο ατύχημα στην είσοδο του Βόλου– Στο Νοσοκομείο μεταφέρεται η οδηγός
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΈκτακτο δελτίο καιρού για τέσσερις περιοχές
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 ώρες agoΚαλοσκάμης: «Δεχτήκαμε το 2-1 κόντρα στη ροή του αγώνα»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ11 ώρες agoΆρης: Συναγερμός για Μπρούμα – Φόβοι για θλάση, δύσκολα προλαβαίνει τον Λεβαδειακό
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoEuroleague: Στο 6-2 και σε τετραπλή ισοβαθμία στη 2η θέση ο Ολυμπιακός
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoΟ διάλογος Μ. Ηλιόπουλου – Γ. Σαββίδη μετά το τέλος του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
-
MEDIA6 ώρες ago“Δική μου η μπάλα” στο parapolitika.gr με τον Παντελή Διαμαντόπουλο: “ΠΑΟΚ
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΣε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ ο Παναθηναϊκός









