LIFESTYLE
Πηνελόπη Πλάκα: “Η γυναίκα είναι πιο ριγμένη σε απολαβές – Μας κρίνουν από την εμφάνιση και τις επιλογές μας”
Πηνελόπη Πλάκα: Η εξωτερική εμφάνιση και τα στερεότυπα στον χώρο
Οι δύο ηθοποιοί δεν δίστασαν να αγγίξουν ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα του χώρου, την έντονη κριτική που δέχονται οι γυναίκες για την εικόνα τους. Η Πένυ Αγοραστού παραδέχτηκε πως έχει βιώσει πολλές φορές τέτοιου είδους αντιμετώπιση, τονίζοντας: «Ναι, αρκετές φορές. Ακόμη το αντιμετωπίζω. Εγώ που έχω λίγο περισσότερο ανεπτυγμένη τη θηλυκή μου πλευρά πρέπει να αποδεικνύω κάθε φορά στους απέναντί μου ότι δεν είμαι μόνο αυτό». Μάλιστα, δεν δίστασε να επισημάνει πως πολλές φορές η κριτική αυτή προέρχεται από άλλες γυναίκες, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.
Πηνελόπη Πλάκα: «Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο ακόμη και σήμερα»
Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε με ειλικρίνεια για τη δική της εμπειρία, υπογραμμίζοντας πως οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φυσικά και το έχω αντιμετωπίσει. Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο πράγμα ακόμα και σήμερα, όχι μόνο στη δουλειά μας, γενικά στην κοινωνία». Η ηθοποιός εξήγησε πως η εξωτερική εμφάνιση και οι προσωπικές επιλογές μιας γυναίκας συχνά γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και συνδέονται άδικα με την επαγγελματική της πορεία.
Οι οικονομικές ανισότητες και η έλλειψη γυναικών σε ηγετικούς ρόλους
Σε ένα ακόμα πιο ουσιαστικό σημείο της συνέντευξης, η Πηνελόπη Πλάκα στάθηκε στις ανισότητες που παραμένουν σε επίπεδο απολαβών και ευκαιριών. «Στο χώρο μας, η γυναίκα είναι πιο ριγμένη και σε επίπεδο απολαβών, ενώ σπάνια θα τη δούμε σε ρόλο θιασάρχη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η τοποθέτησή της φέρνει στο προσκήνιο ένα διαχρονικό ζήτημα, που δεν αφορά μόνο τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά συνολικά την κοινωνία, με την ίδια να τονίζει πως υπάρχει ακόμη δρόμος για την πραγματική ισότητα.
Πηνελόπη Πλάκα: Η κοινωνία και η ανάγκη για αλλαγή
Κλείνοντας, η ηθοποιός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη εξέλιξης και αλλαγής νοοτροπίας. «Ως κοινωνία θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να κατακτήσουμε την ισότητα που όλες επιδιώκουμε», σημείωσε, επιβεβαιώνοντας πως το θέμα δεν είναι ατομικό αλλά βαθιά κοινωνικό.
-
ΒΟΛΟΣ20 ώρες agoΈφυγε από την ζωή ο Κώστας Μαλαμουλης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΜαρινάκης για Λαζαρίδη: «Το να χτυπάμε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε πίεση δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι παραπάνω»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΜαρινάκης για Λαζαρίδη: «Το να χτυπάμε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε πίεση δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι παραπάνω»
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΚρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε 47χρονη μετά από χρήση
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες agoΒόλος: Βρήκε τον αδερφό του απαγχονισμένο μέσα σε αποθήκη
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΗ Κάτια Ταραμπάνκο ξεκαθαρίζει για τον ρόλο της σε αθλητική εκπομπή: “Δεν είμαι γλάστρα, ούτε δηλώνω δημοσιογράφος” (Βίντεο)
-
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΠροϊόντα καφέ και κονσέρβες έκλεψαν ένας 47χρονος και ένας 32χρονος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΤο πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον Πρωθυπουργό









