Connect with us
banner epikhirisis

MEDIA

Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 με την “Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου” (Εικόνες & Βίντεο)

Published

on

Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 με την "Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου" (Εικόνες & Βίντεο)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Κώστας Λασκαράτος «επιστρέφει» στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, με τη σειρά premium ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου». Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (10/10) στις 19:00. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μια παραγωγή γυρίζεται εξ’ ολοκλήρου στα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, γεγονός που βοηθά στην καταγραφή εντυπωσιακών εικόνων και σπάνιων μαρτυριών. Ο Κώστας Λασκαράτος ψάχνει συνδέσεις του ελληνικού πολιτισμού και ανακαλύπτει την Ελλάδα εκεί όπου άλλοι βλέπουν προθήκες και εκθέματα.

Διαβάστε: “Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου”: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1 με τον Κώστα Λασκαράτο (Εικόνες & Βίντεο)

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ με τον Κώστα Λασκαράτο

Ο Κώστας Λασκαράτος μπαίνει στο Λούβρο και συναντά τον Ludovic Laugier, τον διάσημο επιμελητή Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του μουσείου. Ποιο άραγε αντικείμενο θα κρατούσε αν έπρεπε να φυλάξει μόνο ένα από όλο το μουσείο; Εκεί θα βρει και τον εγκληματολόγο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο εμπνευσμένος από τα εκθέματα του Λούβρου.

Ταξιδεύει στο Vallée-aux-Loups, για να βρει το σπίτι του Σατωμπριάν, του φιλέλληνα Γάλλου αριστοκράτη και συγγραφέα που στήριξε με πάθος την ελληνική επανάσταση. Μια Ελληνίδα η Μαρί Μαντλέν Ρηγοπούλου, έχει δημιουργήσει εκεί ένα σύγχρονο φεστιβάλ Λογοτεχνίας.

Μια Αρβελέρ στην πρεμιέρα

Έχοντας κάνει σειρά συνεντεύξεων με την Ελένη Γλυκατζή – Αρβελέρ, ο δημοσιογράφος συναντά τώρα – για πρώτη φορά μετά το θάνατο της σπουδαίας βυζαντινολόγου- την κόρη της στο Παρίσι. Η Μαρί – Ελέν Αρβελέρ, μιλά για πρώτη φορά για την εποχή που η μητέρα της κάθονταν στην καρέκλα της Προέδρου του Πομπιντού ενώ τον ξεναγεί και στη δική της γκαλερί έργων τέχνης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Advertisement

Επισκέπτεται όμως και την κόρη του οραματιστή και πρωτοπόρου δημιουργού, Ιάννη Ξενάκη, στο σπίτι της. Η Μάχη Ξενάκη, διακεκριμένη γλύπτρια, φυλάσσει εκεί τη μακέτα του DIATOPE, του πολυμεσικού περιπτέρου που ο πατέρας της είχε δημιουργήσει για τα εγκαίνια του Πομπιντού.

Ο Γιώργος Χωραφάς συναντά τον “’Έλληνα ηθοποιό”

Σε ένα υπαίθριο μουσείο, στους γεμάτους από γλυπτά κήπους του Λουξεμβούργου, συναντά τον διακεκριμένο Ελληνογάλλο ηθοποιό, Γιώργο Χωραφά. Μαζί μιλούν για τις ρίζες του θεάτρου, δίπλα από το «άγαλμα του Έλληνα ηθοποιού» που κοσμεί τους διάσημους κήπους. Εκεί που εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο θαυμάζουν εκθέματα, ο Κώστας Λασκαράτος αναζητά πρόσωπα, ιστορίες και ανθρώπους. Ανιχνεύει το νήμα που συνδέει τη χώρα μας με κάθε μεγάλο πολιτιστικό προορισμό και ανακαλύπτει την «Ελλάδα στα Μουσεία του Κόσμου». Μια εκπομπή με δυνατές εναλλαγές, ενδιαφέρουσες συναντήσεις, εντυπωσιακά γυρίσματα και την σκηνοθετική υπογραφή της Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV