Connect with us
banner epikhirisis

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται το ράλι στις διεθνείς αγορές καυσίμων – Προς υψηλό εξαμήνου τα υγρά καύσιμα

Published

on

Συνεχίζεται το ράλι στις διεθνείς αγορές καυσίμων - Προς υψηλό εξαμήνου τα υγρά καύσιμα

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Mε νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου άνοιξαν οι ασιατικές αγορές με το Brent ακριβότερο κατά 0,9% υψηλότερο να ξεπερνά τα 108,59 δολάρια ανά βαρέλι, για να υποχωρήσει ελαφρά στην συνέχεια στο επίπεδο των 105 με 106 δολαρίων καταγράφοντας ωστόσο εβδομαδιαία αύξηση σχεδόν 11 %.

Η τιμή αναφοράς του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 0,7% στα 103,22 δολάρια ανά βαρέλι.
H κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στα Στενά του Ορμούζ, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Σε υψηλό τριετίας κινείται και η τιμή του φυσικού αερίου.

Μία ανάσα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 μηνών που ξέσπασε ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, βρίσκονται τα υγρά καύσιμα στην αντλία.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά τα 2,11 ευρώ το λίτρο δηλαδή σχεδόν 13 λεπτά ακριβότερα μέσα σε ένα μήνα και το diesel βρίσκεται στα 2,07 ευρώ το λίτρο, περίπου 8 λεπτά υψηλότερα σε μηνιαία βάση.

Οι πρατηριούχοι προβλέπουν νέα αύξηση τις επόμενες μέρες με τη χονδρική τιμή στα διυλιστήρια να βρίσκεται στο 1,57 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη χωρίς ΦΠΑ και στο 1,5 ευρώ το λίτρο για το diesel, επίσης χωρίς ΦΠΑ.

Advertisement

Οι τιμές τώρα:

Ανησυχία για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με πρεμιέρα σε περίπου ένα μήνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα πλησιάσει το 1,9 ευρώ το λίτρο, τιμή σημαντικά υψηλότερη από το 1,1 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην κυβέρνηση έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι κάποια σενάρια στήριξης των καταναλωτών, τα οποία θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των πολεμικών μετώπων.Την ανάγκη έκτακτων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισήμανε στο ΕΡΤnews ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Μεταξύ των μέτρων που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η παράταση της επιδότησης στο diesel, η επέκταση της επιδότησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης και η χορήγηση κινήτρων για τη θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα.

Advertisement

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί και η τιμή του φυσικού αερίου πάνω από τα 82 ευρώ η μεγαβατώρα, τιμή που είναι η υψηλότερη από το Δεκέμβριο του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο