ΚΟΣΜΟΣ
Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την «πυρηνική ρητορική» της Ρωσίας για το Καλίνιγκραντ
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την «ανεύθυνη πυρηνική ρητορική» της Ρωσίας, αφού η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα «αναπτύξει ολόκληρο το οπλοστάσιό της» εάν η Συμμαχία τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία έστειλε ένα ανεπίσημο έγγραφο στο ΝΑΤΟ και ότι έχουμε αποστείλει απάντηση, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική Συμμαχία και καμία από τις δραστηριότητες ή τις ασκήσεις μας δεν αποτελεί κίνδυνο για οποιοδήποτε τμήμα της Ρωσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Άλισον Χαρτ.
«Καταδικάζουμε έντονα την απειλή χρήσης βίας, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ανεύθυνης πυρηνικής ρητορικής. Καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τον απρόκλητο πόλεμο της στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Η δήλωση του ΝΑΤΟ ήρθε αφού η πρεσβεία της Ρωσίας στο Βέλγιο ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει με τη Συμμαχία για να διαμαρτυρηθεί για «τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες της ηγεσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ όσον αφορά την περιοχή του Καλίνινγκραντ».
«Έχουμε προειδοποιήσει ότι η προαναφερθείσα απερίσκεπτη και ανεύθυνη πορεία δράσης αυξάνει δραματικά τους κινδύνους μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη χώρα μας», ανέφερε η πρεσβεία σε δήλωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα.
«Έχουμε τονίσει ότι η Ρωσία διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να αποκρούσει οποιαδήποτε πιθανή επιθετικότητα και είναι έτοιμη να αναπτύξει ολόκληρο το οπλοστάσιό της για να υπερασπιστεί το έδαφός της, σε περίπτωση που οι χώρες του ΝΑΤΟ επιχειρήσουν να απομονώσουν την περιοχή του Καλίνινγκραντ από το υπόλοιπο της χώρας μας».
Η προειδοποίηση από τη Μόσχα ήρθε την ώρα που το ΝΑΤΟ κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι εντείνει μια εκστρατεία σαμποτάζ και παρεμβάσεων εναντίον των υποστηρικτών της Ουκρανίας, σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από το να στηρίξουν το Κίεβο.
«Η χρήση υβριδικών τακτικών από τη Ρωσία αποτελεί ένδειξη απελπισίας. Ωστόσο, δεν θα αποτραπούμε από το να στηρίζουμε την Ουκρανία», δήλωσε η Άλισον Χαρτ. «Διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους των Συμμάχων και παραμένουμε ισχυροί, έτοιμοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν διακόψει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες agoΚλείδωσαν τα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα – Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις για ντίζελ και αμόλυβδη
-
VIDEO24 ώρες agoΛάρισα: Η βροχή «έκοψε» τη συναυλία Πανταζή στο παζάρι – Πρόλαβε μόλις δύο τραγούδια
-
VIDEO22 ώρες agoΒόλος: Στα ίχνη κυκλώματος ναρκωτικών η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΈχασα τη μητέρα μου μετά από 20 ημέρες νοσηλείας
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΗ πρώτη αντίδραση του Χρ. Τριαντόπουλου: «Είμαι ειλικρινής με τους πολίτες και την κοινωνία»
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΚ. Αγοραστός αποκλειστικά στην ”Πολιτική Κουζίνα”: «Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν υπήρξε πράξη παράλειψης ή δόλος»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες agoΑγοραστός στο ΕΡΤnews: Περίμενα την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο, η δίκη για τα Τέμπη είναι πολιτική – Θα βοηθήσω τη δικαιοσύνη να φθάσει στην αλήθεια
-
LIFESTYLE2 ώρες agoΜαριάννα Κιμούλη για Μπισμπίκη: “Αισθάνομαι ότι γίνομαι καλύτερη ηθοποιός παίζοντας μαζί του – Αν σταματήσεις να μαθαίνεις, έχεις χάσει το παιχνίδι”









