ΜΑΓΝΗΣΙΑ
67χρονος καλλιεργούσε χωράφι 51χρονης γυναίκας, με πλαστό μισθωτήριο.. τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό της
Εργασίες αλωνίσματος σε αγροτική έκταση 53 στρεμμάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αποκάλυψαν υπόθεση πλαστογραφίας, με φερόμενο ως θύμα μία 51χρονη γυναίκα από την περιοχή, που πέθανε το 2020 στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη και η σορός της είχε εντοπιστεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης αρκετές ημέρες αργότερα. Γείτονας που είδε έναν 67χρονο να αλωνίζει τα κτήματα της γυναίκας τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό της, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι υπόθεσης, που σήμερα έφθασε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Στο εδώλιο κάθισαν ο 67χρονος αγρότης και ένας ακόμη 60χρονος πρώην πρόεδρος κοινότητας χωριού στην περιοχή, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση, της ψευδούς βεβαίωσης, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση και της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης.
Οι δύο άντρες κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή της 51χρονης γυναίκας, η οποία διατηρούσε 53 στρέμματα αγροτικής γης, την οποία επιχείρησε να καλλιεργήσει ο 67χρονος μετά τον θάνατό της, παρουσιάζοντας μισθωτήριο συμβόλαιο.
Η 51χρονη που καταγόταν από την περιοχή, ζούσε για χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε δημιουργήσει δική της οικογένεια και η μοναδική συγγενής της είναι η αδερφή της η οποία τότε, τουλάχιστον, ζούσε στην Καλαμάτα.
Η 51χρονη πέθανε από έμφραγμα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη, όμως η σορός της εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης αρκετές ημέρες αργότερα. Το συμβάν έγινε τον Φεβρουάριο του 2020.
Τον Ιούνιο του 2020, ο 67χρονος εντοπίστηκε να κάνει αλωνιστικές εργασίες στα κτήματα της θανούσης, από γείτονα, ο οποίος γνωρίζοντας ότι η 51χρονη είχε αποβιώσει κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία, με αποτέλεσμα ο αγρότης να συλληφθεί.
Ο ίδιος παρουσίασε μισθωτήριο συμβόλαιο που φέρεται να είχε με τη θανούσα από τον Σεπτέμβριο του 2019 για την εκμετάλλευση της αγροτικής γης. Το γνήσιο δε της υπογραφής, φέρεται να είχε βεβαιώσει πρώην κοινοτάρχης χωριού. Ωστόσο όταν κλήθηκαν γραφολόγοι διαπιστώθηκε ότι η υπογραφή στο συμβόλαιο ήταν πλαστή.
Ο 67χρονος συνέχιζε να ισχυρίζεται ότι, ακόμη κι αν η υπογραφή δεν είναι της 51χρονης γυναίκας, εκείνος είχε προφορική εντολή από την ίδια να εκμεταλλευτεί τα κτήματά της.
Αντίστοιχα ο 60χρονος πρώην κοινοτάρχης υποστήριξε ότι του είχε τηλεφωνήσει η 51χρονη γυναίκα, η οποία του δήλωσε ότι συναινεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο και τον κάλεσε να βάλει την υπογραφή της.
Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 67χρονος, η 51χρονη του όφειλε χρήματα και με αυτόν τον τρόπο θα τα έβρισκαν.
Εγγραφα αναζήτησε στο διαμέρισμα της 51χρονης, η αδερφή της που ζούσε στην Καλαμάτα και η οποία κατάφερε να μπει μέσα, ενάμιση χρόνο μετά, αφού το σπίτι ξεσφραγίστηκε. Η είσοδος στο διαμέρισμα αποτέλεσε νέα έκπληξη για την αδερφή, η οποία γνώριζε ότι έως το 2016 η 51χρονη είχε καταθέσεις 150.000 ευρώ και μετά το θάνατό της βρέθηκαν στο λογαριασμό της μόλις 10.000 ευρώ.
Η 51χρονη φαίνεται να μην είχε σχέσεις με άλλα άτομα στη Θεσσαλονίκη, πλην των δύο γιων του 67χρονου, οι οποίοι τη φρόντιζαν.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων και διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για να συνεχιστεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.
foto arxeioy
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΝεκρός 42χρονος που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι με το αυτοκίνητό του
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago“Βούλιαξε” ο δρόμος στην Πατρών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες agoΕγκληματική οργάνωση για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του ελληνικού FBI- Είχε αποθήκες και σε Μαγνησία
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΕν διαστάσει σύζυγος απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα & την πεθερά του
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΒορίδης στο ΕΡΤnews για την τραγωδία στη Χίο: Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στον διακινητή – Aποστολή του Λιμενικού είναι η αποτροπή της μετανάστευσης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΠλεύρης για τραγωδία στη Χίο: Το Λιμενικό δεν είναι επιτροπή υποδοχής, ο εχθρός μας είναι οι διακινητές
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΕλένη Καστάνη: “Ψυχολογικά είμαι καλύτερα με την απώλεια κιλών, αλλά ακόμα λειτουργώ σαν να τα έχω” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΚύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Βαριές κατηγορίες για τους 25 συλληφθέντες








