ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΔΣ του ομίλου Telekom – Στο επίκεντρο οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες και 5G
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Telekom, Tim Höttges, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο την πορεία των επενδύσεων του Ομίλου στην Ελλάδα, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και τις προοπτικές που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου της Telekom, το οποίο ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να κατευθύνεται στην επέκταση των δικτύων οπτικών ινών και 5G.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση για τη χώρα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τη συμβολή της στη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα την τελευταία επταετία.





Στο επίκεντρο η τεχνητή νοημοσύνη
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η ορθή αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η ανάγκη η Ευρώπη να ενισχύσει τη θέση της στο παγκόσμιο τεχνολογικό περιβάλλον.
Μητσοτάκης και Höttges συμφώνησαν στη σημασία της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παρουσίας στις νέες τεχνολογίες, με στόχο τη διασφάλιση της τεχνολογικής κυριαρχίας της Ευρώπης σε ένα διεθνές περιβάλλον που μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα επενδύσεων Δημήτρης Πολίτης.
Από την πλευρά του Ομίλου Telekom συμμετείχαν η επικεφαλής της Telekom για την Ευρώπη Dominique Leroy, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Κώστας Νεμπής και η Νομική Σύμβουλος – Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων, Public Affairs & Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ομίλου ΟΤΕ Ειρήνη Νικολαΐδη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΒΟΛΟΣ20 ώρες agoΣτον περιφερειακό Βόλου, οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου δέχτηκε επίθεση με πέτρες
-
VIDEO2 ώρες agoΚατέστρεψαν με τρυπάνι – Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή
-
LIFESTYLE17 ώρες agoΣτην Ελλάδα η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ – Αποκλειστικές φωτογραφίες
-
LIFESTYLE21 ώρες agoΗ Παναγιώτα Δρασιούδη στην Σάσα Σταμάτη για το διαζύγιο με τον Γιάννη Λύρα: “Η κόρη μας γνωρίζει για τον χωρισμό“
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες agoΤο πακέτο μέτρων για τη μείωση κατά 30% του ενεργειακού κόστους – Σε λίγο η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣυνελήφθη Πολωνός που έστησε υπαίθριο μπάρμπεκιου στην Επανομή και προκάλεσε πυρκαγιά
-
LIFESTYLE15 ώρες agoΝίκολας Κέιτζ: Κατέρρευσε ο δρόμος μπροστά από την παραθαλάσσια έπαυλή του – Έσπασαν αγωγοί αερίου και νερού (Βίντεο & Εικόνα)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες agoΣτη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Σειρά επαφών ενόψει ΔΕΘ









