Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφουν στη Βηρυτό οι εκτοπισμένοι, σε επιφυλακή η Χεζμπολάχ – Tι μεταδίδει η Αδαμαντία Λιόλιου

Published

on

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον Λίβανο για την επόμενη ημέρα της εύθραυστης εκεχειρίας, καθώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια στην περιοχή. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΕΡΤnews, Αδαμαντία Λιόλιου, από τη Βηρυτό, οι πολίτες εμφανίζονται πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, φοβούμενοι νέα κλιμάκωση.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Χαρακτηριστική, όπως είπε, στην εκπομπή «10 με Τόνο» είναι η μεταστροφή στις μετακινήσεις των εκτοπισμένων. Ενώ τις πρώτες ώρες μετά την κατάπαυση του πυρός χιλιάδες κατευθύνθηκαν προς τον νότο για να ελέγξουν τις περιουσίες τους, το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται μαζική επιστροφή προς τη Βηρυτό. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς, ούτε εμπιστεύονται την κατάσταση επί του πεδίου.

«Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, ούτε την κυβέρνηση του Λιβάνου ούτε το Ισραήλ. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά πολίτες μιλώντας στη δημοσιογράφο του ΕΡΤnews, περιγράφοντας μια καθημερινότητα συνεχών μετακινήσεων και ανασφάλειας.

Παρά την επίσημη εκεχειρία, οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει πλήρως. Στις νότιες περιοχές της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, συνεχίζονται στρατιωτικές επιχειρήσεις, με το ισραηλινό πυροβολικό να βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Ιδιαίτερα στη ζώνη έως και οκτώ χιλιόμετρα εντός του λιβανικού εδάφους, γνωστή ως «κίτρινη γραμμή», καταγράφονται μάχες με τη Χεζμπολάχ.

Advertisement

Καθοριστικός παραμένει ο ρόλος της Χεζμπολάχ, η οποία συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στο πεδίο. Σε πρόσφατο διάγγελμά του, ο ηγέτης της οργάνωσης ξεκαθάρισε ότι οι μαχητές «παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση, με το δάκτυλο στη σκανδάλη», έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια του Ισραήλ. Παράλληλα, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με την κυβέρνηση του Λιβάνου, σημειώνοντας ότι η οργάνωση είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε λύση προς όφελος του λαού.

Στο παρασκήνιο, καθοριστική θεωρείται η επιρροή του Ιράν στη Χεζμπολάχ, γεγονός που συνδέει άμεσα τις εξελίξεις στον Λίβανο με τις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Όπως επισημαίνεται, εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον, εκτιμάται ότι η Χεζμπολάχ θα ευθυγραμμιστεί, αν και η κατάσταση στο πεδίο παραμένει ρευστή.

Αποστολή: Αδαμαντία Λιόλιου | Κάμερα: Άλεξ Πόνσε

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο