ΕΛΛΑΔΑ
Κατσαφάδος για Κρήτη: Προχωρούν με ταχύτητα οι αυτοψίες
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Διαβάστε: Κρήτη: Ιστορικό ρεκόρ 25ετίας για τη νέα κακοκαιρία – Ξεπέρασε τη “Χιόνη” και την “Ωκεανίδα”
Κανένα κόκκινο κτίριο σε Ιεράπετρα και Μυλοπόταμο
Στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκαν 9 αυτοψίες. Από αυτές, 7 κτίρια χαρακτηρίστηκαν πράσινα, κανένα κτίριο κίτρινο και 2 κτίρια κόκκινα. Στη Δημοτική Κοινότητα Αξού του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκαν 7 αυτοψίες, με και τα 7 κτίρια να χαρακτηρίζονται πράσινα, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κίτρινο ή κόκκινο κτίριο. Στη Δημοτική Κοινότητα Βενίου του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκαν 10 αυτοψίες. Και τα 10 κτίρια χαρακτηρίστηκαν πράσινα, χωρίς να καταγραφεί κανένα κίτρινο ή κόκκινο κτίριο. Στη Δημοτική Κοινότητα Ζωνιανών πραγματοποιήθηκαν 14 αυτοψίες, με και τα 14 κτίρια να χαρακτηρίζονται πράσινα, χωρίς να καταγραφεί κανένα κίτρινο ή κόκκινο κτίριο.
Κρήτη: 60 αυτοψίες σε Ιεράπετρα και Μυλοπόταμο
Σε επίπεδο συνολικής καταγραφής ανά Δημοτική Κοινότητα, στον Δήμο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20 αυτοψίες, από τις οποίες 18 κτίρια χαρακτηρίστηκαν πράσινα, κανένα κίτρινο και 2 κόκκινα.
Στον Δήμο Μυλοποτάμου, στη Δημοτική Κοινότητα Αξού έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7 αυτοψίες, με 7 πράσινα κτίρια και κανένα κίτρινο ή κόκκινο. Στη Δημοτική Κοινότητα Βενίου έχουν πραγματοποιηθεί 10 αυτοψίες, με 10 πράσινα κτίρια και κανένα κίτρινο ή κόκκινο. Στη Δημοτική Κοινότητα Ζωνιανών έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 23 αυτοψίες, από τις οποίες 22 κτίρια χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 1 κτίριο κίτρινο και κανένα κόκκινο.
Συνολικά, στους δύο Δήμους έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 60 αυτοψίες. Από το σύνολο των κτιρίων που ελέγχθηκαν, 57 χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 1 κίτρινο και 2 κόκκινα. Σε ό,τι αφορά τη χρήση των κτιρίων, από τις 60 αυτοψίες οι 30 αφορούν κατοικίες. Και οι 30 κατοικίες χαρακτηρίστηκαν πράσινες.
Συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής ζημιών σε επεγγελματικούς χώρους
Στους επαγγελματικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν 16 αυτοψίες, από τις οποίες οι 14 αφορούν κτίρια που χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 1 κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο και 2 κτίρια χαρακτηρίστηκαν κόκκινα. Στην κατηγορία των Ιερών Ναών και των Δημόσιων Κτιρίων δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κτίριο που να έχει υποβληθεί σε αυτοψία. Στα λοιπά κτίρια, όπως αποθήκες και στάβλοι, πραγματοποιήθηκαν 14 αυτοψίες. Από αυτά, 13 χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 1 κίτρινο και κανένα κόκκινο.
Η διαδικασία των αυτοψιών και της καταγραφής των ζημιών συνεχίζεται, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε διαρκή συντονισμό με τους Δήμους, την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές. Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής, Κώστας Κατσαφάδος, παρακολουθεί στενά την πορεία των αυτοψιών και τον συντονισμό των ενεργειών, με στόχο την άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση των διαδικασιών κρατικής αρωγής. Προτεραιότητα αποτελεί η γρήγορη και πλήρης καταγραφή των αναγκών, η στενή συνεργασία με τους Δήμους, την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές και, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και την υποβολή πλήρων φακέλων, η άμεση στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν.
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ14 ώρες agoΜεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα – Στις φλόγες έξι αποθήκες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες agoΟ Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, καλωσορίζει την 21η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ώρες agoΠαναθηναϊκός: Προπονήθηκαν κανονικά και δηλώνουν «παρών» για τη Φενέρ οι Φαλ και Ρογκαβόπουλος!
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΤο teaser για νέα εφαρμογή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
-
LIFESTYLE7 ώρες agoΆρης Μουγκοπέτρος: Έβαλε τέλος στη δικαστική κόντρα – “Πήρα πίσω τις μηνύσεις και από το Πάσχα έχω βρει την ηρεμία μου” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΚολυδάς: Πότε ανεβαίνει και πότε πέφτει η θερμοκρασία
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΝεκρός σε τροχαίο δυστύχημα νεαρός οδηγός μηχανής (Εικόνες)
-
ΒΟΛΟΣ4 ώρες agoΆνω – κάτω τα έκανε τα κρατητήρια της Αστυνομίας Μαγνησίας 47χρονος Βολιώτης, κρατούμενος για ληστεία









