ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς στο θέατρο Φούρνος
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η παράσταση του έργου της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας», σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου – Ναταλίας Γεωργοσοπούλου και δραματουργική επεξεργασία Παντελή Μπουκάλα, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 28 Γενάρη η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μαρόκο (Ραμπάτ) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ JASSAD “Festival International des femmes metteuses en scène”.

Δύο γυναικείες φιγούρες στη σκηνή καταθέτουν ένα σύγχρονο μαρτυρολόγιο για τη συμμετοχή της σοβιετικής γυναίκας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αφηγούνται την τραγική ιστορία της θηλυκότητας μέσα στα πεδία των μαχών, δημιουργώντας ένα τοπίο μνήμης, όπου συνδέονται το παρόν με το παρελθόν, το πραγματικό με το ονειρικό.
Ο σκηνικός χρόνος, γεμάτος ρωγμές και ρήγματα, δημιουργεί τον τόπο όπου ανασαίνει η ανθρώπινη ψυχή. Οι δύο θηλυκές φιγούρες αποκαλύπτουν προσωπικά βιώματα γεμάτα συγκρούσεις και αντιφάσεις και την ίδια στιγμή φωτίζουν το ανείπωτο βάθος των συναισθημάτων τους, των απόκρυφων επιθυμιών και των ονείρων τους.
Μεταξύ έρωτα και πολέμου, μνήμης και ιστορίας, οργής και χιούμορ, οι γυναίκες αυτές επαναδιεκδικούν τις ζωές τους, τα σώματά τους, τα συναισθήματά τους, τους εαυτούς τους. Κατά τη διάρκεια της παράστασης η σκηνή μετατρέπεται σε χώρο εξέγερσης του ανθρώπινου πάθους απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης.
Το βιβλίο της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς είναι ένα πολυφωνικό ντοκουμέντο, μια εξομολόγηση της γυναικείας μνήμης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Κυκλοφορεί σε μετάφραση Ελένης Μπακοπούλου από τις εκδόσεις Πατάκη.


Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
Σύλληψη- Ερμηνεία: Κάτια Γέρου, Ναταλία Γεωργοσοπούλου
Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάββας Στρούμπος
Δραματουργική επεξεργασία: Παντελής Μπουκάλας
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Σκηνική εγκατάσταση: Ηλίας Παπανικολάου
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Φωτογραφίες, βίντεο: Δημήτρης Μαόφης
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας (ContAct)
Παραγωγή: Ομάδα θεάτρου Άλας
Το σκηνικό της παράστασης είναι εμπνευσμένο από την εικαστική εγκατάσταση του Κυριάκου Κατζουράκη “Ιερά οδός”. Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του.
Πληροφορίες Παραστάσεων
Τοποθεσία: Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα)
Ημερομηνία: Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Παράταση παραστάσεων έως 25/02/24
Διάρκεια: 65 λεπτά
Πληροφορίες: Τηλ.: 210646 0748
Τιμές εισιτηρίων: 15€γενική είσοδος, 10€φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ & συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65. Ισχύουν εκπτώσεις σε ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων
Προπώληση: More.com
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΑυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης 3129
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ11 ώρες agoΦορτούνης: «Έχουν υπάρξει κι άλλες φορές που βρεθήκαμε πίσω και το γυρίσαμε – Θα τα δώσουμε όλα στο ντέρμπι»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ8 ώρες agoΦαλ αντί Ναν στο εγχώριο ρόστερ του Παναθηναϊκού
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες agoΔεν θα πέφτει καρφίτσα: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out για το ντέρμπι «αιωνίων»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 ώρες agoΗ ανάρτηση της Εθνικής Ελλάδας για τον Μπάλντοκ
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΑθανασίου: «Οι σκέψεις Νίστρουπ για το ντέρμπι – Η θετική παράδοση του Παναθηναϊκού»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 ώρες agoΈρχονται τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τη θέρμανση – Παρέμβαση και στα καύσιμα
-
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΤροχαίο ατύχημα είχε 67χρονη έξω από το σπίτι της στη Ν. Ιωνία, τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε στα τραύματά της









