Connect with us
banner epikhirisis

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Πεκίνο «μπλόκαρε» το RTX 5090D V2 της Nvidia – Την ώρα που ο CEO βρισκόταν στην Κίνα

Published

on

Το Πεκίνο «μπλόκαρε» το RTX 5090D V2 της Nvidia – Την ώρα που ο CEO βρισκόταν στην Κίνα

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία της νέας κάρτας γραφικών RTX 5090D V2 της Nvidia, ειδικά σχεδιασμένης για την κινεζική αγορά, την ίδια στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τζένσεν Χουάνγκ, βρισκόταν στην Κίνα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να προωθήσει τη χρήση κινεζικών τσιπ από τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Το RTX 5090D V2 αποτελεί μία ειδική έκδοση της κορυφαίας σειράς γραφικών της Nvidia, σχεδιασμένη αποκλειστικά για να συμμορφώνεται με τους αμερικανικούς περιορισμούς εξαγωγών τεχνολογίας προς την Κίνα. Παρότι η κάρτα προορίζεται κυρίως για gaming και τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση, η υπολογιστική της ισχύς την καθιστά ιδανική και για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κινεζικές αρχές.

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος, εν μέσω της παρουσίας του κ. Χουάνγκ στη χώρα, στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την πρόθεση του Πεκίνου να μειώσει την εξάρτηση από ξένες τεχνολογίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πεκίνο εντείνει τις πιέσεις προς τις εγχώριες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται σε κινεζικά τσιπ, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας ημιαγωγών.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά τεχνολογίας, καθώς η Nvidia κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά καρτών γραφικών υψηλών επιδόσεων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Πεκίνου θα ενισχύσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με την κινεζική κυβέρνηση να επενδύει μαζικά στην ανάπτυξη εγχώριων λύσεων.

Περισσότερα στο cyberskills.gr

Advertisement

Μπείτε στις ομάδες του ASTRA TV

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
▶ASTRA WEBTVON DEMAND ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο νέο ψηφιακό σπίτι του ASTRA TV ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ WEBTV